Daar wordt aan de deur geklopt

Trollekelder, Trollekrant, column, Pierre, Sinterklaas

Eén van de vaste Trolleklanten klopt altijd aan voordat hij de kelder binnenkomt. Daar kijk ik altijd van op en zeker in deze periode. Want het zou wel eens die goede man kunnen zijn die je bijna alles geeft wat je wenst, geflankeerd door die jolige zwarte waar jaar na jaar te veel wordt over gechicaneerd.

In mijn kinderjaren, en nu nog, was hij overal. Tegelijk in de Sarma en in de Bazaar. Zijn bestaan trok ik niet in twijfel. Want ik had harde bewijzen. Toen ik 12 jaar was vertelde mijn vader me een ander verhaal maar daar geloof ik niet in. Dankzij Bart Peeters heb ik Sinterklaas en Zwarte Piet nog beter leren kennen. Wat een lieve, grappige, menselijke mensen.

Tot 5 januari kan je in het Huis van Alijn 300 foto’s bekijken van de Sint en de kinderen die hij lieflijk ontvangt. En er is ook een stapel speelgoed en de gekende liederen die je verwelkomen.

Voor 6 december komt er geen kerst in mijn appartement. Uit respect voor de Goede Sint.

Beste lezer. Hier sluit ik af. Want daar wordt aan de deur geklopt. En ook zachtjes tegen het raam. Wie zou dat zijn?

Pierre

In dit artikel: , , , , café