Drinken zonder kater achteraf

Als je de vorige editie van de Trollekrant hebt gelezen, weet je al dat er een toestel bestaat om water in bier te veranderen. Het stopt echter niet bij deze geniale uitvinding. In Australië ontwikkelden ze een biertje met speciale capaciteiten.

Over alcohol en katers

Een kater na een nachtje stappen willen we allemaal wel vermijden. We weten intussen dat preventief drie dafalgans nemen niet helpt. Deze droom wordt nu werkelijkheid dankzij Australische wetenschappers. Zij ontwikkelden een bier met speciale ingrediënten zodat de drinker ervan nooit uitgedroogd raakt. En laat uitdroging nu net de belangrijkste oorzaak zijn van een kater. Alcohol werkt vochtafdrijvend waardoor je een vochttekort krijgt als je te veel drinkt. Je blijft drinken, maar je lichaam neemt geen vocht meer op. De volgende morgen sta je op met hoofdpijn en de andere gekende klachten.

De oplossing: geheime ingrediënten

De Australische wetenschappers zagen een oplossing door speciale ingrediënten toe te voegen aan het bier. Ze verlaagden het alcoholgehalte een klein beetje en voegden elektrolyten en mineralen toe. Deze zitten ook in sportdrankjes. Niet alleen bleef de vochtbalans van de proefkonijnen op peil, ze voelden zich naar verluid nog opmerkelijk fris na zoveel drankjes.

Gelukkig zijn er nog wetenschappers die zich inzetten om katerproblemen de wereld uit te helpen!

Bron foto: Niko Schmid-Burgk

In dit artikel: , , , , café