EVA-bier: Bier voor & door vrouwen

EVA-bier

Een aantal jaren geleden startte ik de vrouwen en bier-beweging op. Ik sprak voor honderden vrouwenverenigingen en –organisaties, organiseerde tours, avonden en events, waarop ik honderden vrouwen bieren liet proeven in alle stijlen en kwam tot de conclusie dat vrouwen weldegelijk bier lusten, maar het meestal niet kennen. Onbekend maakt onbemind.
“En dat bewijzen de cijfers van het recente onderzoek van Vlam. Het overgrote deel van de vrouwen geeft bier nog geen kans. En omdat ik zelf zo was, een witte-wijn-wijf, en bier opzij schoof voor ik het echt had leren kennen, ben ik gestart met een positieve tegenbeweging.”
Om die reden organiseer ik nu al enkele jaren brouwdagen voor dames. “Geen betere manier om te tonen wat bier eigenlijk is, dan door vrouwen uit te nodigen in de brouwzaal.”
Het bier heet Eva. Het recept baseerde ik op de feedback van de vele vrouwenverenigingen en –organisaties. Het werd een frisfruitig en hoppig bier van 6,2 %, met een neus van citrus en pompelmoes dankzij de Amerikaanse hop Cascade. De extra hop maakt het bier niet bitterder, maar wel extra fruitig. Je krijgt een zeer mooi samenspel tussen de fruitigheid (banaan, perzik) gecreëerd door de gist en deze van de hop (citrus, pompelmoes). “Eva hebben we zo gecreëerd dat het een ideaal aperitief is, perfect om de cava of champagne te vervangen.”
Iedere vrouw kan Eva-dame worden via wedstrijden op sociale media. “We houden van chocolade, shoppen, schoenen, uiteten gaan, wellness, ladies’ nights, en we houden van bier” de Eva-dames “Beer is beautiful, so are we. Join us and enjoy the most elegant drink in the world.”
Voor de vijfde keer hebben we nu Eva gebrouwen. Ons eerste jubileum vieren we met een limited edition, waarbij ons Eva in volledig nieuw en modieus kleedje zit.

In dit artikel: , , , café