Parijse bistro in Gent: Steendam 66

Steendam 66, Steendam, gent, eten in gent, bistro, parijse bistro, eten, Frans-Vlaamse keuken, Bolle Baudewijns, Bernard Baudewijns

Chef-kok Bernard ‘Bolle’ Baudewijns (27 jaar) heeft z’n nieuwe stek zorgvuldig uitgekozen. Bistro ‘Steendam 66’ vindt u op het gelijknamige adres, in een historisch, hoog gebouw in de historische stadsgordel rond Gent, op een boogscheut wandelen van het centrum. Eens binnen waant u zich een buurman van de Parijse Eifeltoren. In de Parijse bistrot proeft u in elk kleinste detail de Franse sfeer: niet alleen in het interieur, ook op uw bord. Gezelligheid is de grootste troef van deze fijne zaak, die plaats biedt aan 24 gasten. “Ik koos bewust voor kleinschaligheid”, zegt chef-kok Bernard. “Daardoor kunnen mijn medewerkers en ikzelf elke gast, zonder enige uitzondering, op een hoogst persoonlijke manier bedienen.” De chef deelt z’n geheimen trouwens graag met z’n gasten, want terwijl u geniet van een aperitief of een zalig glas wijn, ziet u hem aan het werk in z’n open keuken.

Vanachter het fornuis in z’n open keuken, biedt chef-kok Bernard Baudewijns u de heerlijkste, dagverse gerechten aan. Eén van de specialiteiten is zonder twijfel de gegrilde Kingcrab. Maar chef Bolle slaagt er ook in om aan grootmoeders keuken een verrassend moderne toets te geven. Kortom: al wie verlekkerd is op dagverse, Frans-Vlaamse keuken, is in ‘Steendam 66’ letterlijk én figuurlijk op het juiste adres.

Het restaurant is elke dag open van 12u tot 14u en van 18u30 tot 22u30 met uitzondering van zaterdagmiddag en zondagen. Reserveren kan op het nummer 0478 34 28 71. Meer informatie vind je op onze website.

In dit artikel: , , , , , , , , , , , , café