Bierliefhebber drinkt 10 000ste biertje

harry pinkster, bier, alle bieren, proeven

En denkt nog niet aan stoppen

Laten we eerlijk zijn, het is de droom van elke bierliefhebber om alle bieren ter wereld te proeven. Harry Pinkster maakte deze droom waarheid. Intussen heeft hij zijn 10 000ste biertje bereikt en dat wil hij terecht vieren.

Harry de verzamelaar
Harry komt uit Nederland en startte in 1983 zijn missie: zoveel mogelijk bieretiketten verzamelen en ook elk bier proeven. Hij heeft nu labels van over de hele wereld. Ook met steun van behulpzame reizigers natuurlijk, die bieren meenemen of hem helpen bij ruilacties op festivals. De etiketten worden gecategoriseerd per brouwerij en volgens het land van herkomst. Wie nieuwsgierig is naar zijn verzameling kan een kijkje nemen naar op zijn website www.pinkgron.nl.

Bier is de beste beloning.
Zijn 10 000ste bieretiket wou Harry niet zomaar laten voorbijgaan. Na zijn 5000ste bier kreeg hij al een eigen etiket op een bestaand bier, maar nu wilde hij de lat nog hoger leggen: een eigen bier. Harry Pinkster is fan van het bier “Donkerbruin Vermoeden” van Berghoeve Brouwerij in Nederland. Hij wist de brouwer te overtuigen om een meer uitgesproken versie van dit bier te maken. Het resultaat is de Tsjuster Imperial Black IPA, een moutig en hoppig bier.

De toekomst is bierkleurig.
Harry is nu 53 en is nog niet van plan om te stoppen met zijn verzameling. Of hij de kaap van 20 000 etiketten zal bereiken, weet hij nog niet zeker. Zijn ambitieus doel is alvast 700 bieren per jaar. Volgens zijn site heeft Harry 2667 Nederlandse bieren geproefd, 1732 Duitse en slechts 1626 Belgische bieren.

Volgens zijn lijstje heeft hij nog 800 van de ongeveer 2400 Belgische bieren te gaan. We wensen Harry Pinkster veel succes en hopen dat hij eens een bezoekje brengt aan de Trollekelder. We hebben er hier alvast meer dan 200 staan.

In dit artikel: , café