Onze geschiedenis

trollekelder

Café de Trollekelder is een rustieke en gezellige Vlaamse praatkroeg uit de 15de eeuw. Ze is in de loop der jaren één van de vaste waarden van de stad Gent geworden. Met haar centrale ligging, in de schaduw van de St-Jacobskerk, is ze makkelijk bereikbaar.

Al meer dan 30 jaar is café de Trollekelder bij Sint-Jacobs een begrip in Gent. Met zijn ruime aanbod aan streekbieren, gezellige decor en eigen Trollenbier maakt de Trollekelder deel uit van een uitstervend ras van echte, ouderwetse bruine cafés.

Geschiedenis

Tot in de jaren ’80 werd het 15de eeuwse gebouw uitgebaat als boekenwinkel. De kelder deed toen dienst als bibliotheek. Daarna veranderde het pand in café. Een hele wijze beslissing. De vrouw van de eerste uitbater kwam uit Scandinavië.

Haar liefde voor trollen, mythologische wezens die vaak in sprookjes of fictiefilms voorkomen, zorgden voor het unieke interieur dat vandaag nog steeds aanwezig is.

De Trollekelder groeide sindsdien uit tot een toeristische trekpleister in Gent voor jong en oud. Het café bij Sint-Jacobs trekt jaarlijks duizenden toeristen, studenten en Gentenaars om samen gezellig één van de vele lekkere streekbieren te proeven.

Bekijk onze uitgebreide drankkaart