Bier review: Zundert Trappist

bierrecensie, recensie, zundert, trappist, bierkenner, geroen

Zundert (33cl, 8 % vol. alc.) is na meer dan 125 jaar het tweede Nederlandse trappistenbier. Daarvoor was het enkel La Trappe die de titel van Nederlandse trappist mocht dragen, sinds vorig jaar hebben onze noorderburen er dus een nieuw bier bij, de Zundert. Gelanceerd op 29 november 2013 door  Trappistenbrouwerij De Kievit en bezegeld met het officiële ATP-logo is Zundert Trappist het 9de internationale trappistenbier.

Het is een amberkleurig bier geworden met een alcoholpercentage van 8 %. Een royale donkerwitte schuimkraag maakt het plaatje compleet. De verrassende geur maakt meteen duidelijk  dat je deze trappist niet direct kan vergelijken met de andere. Het heeft een sterk aroma van karamel, rozijnen, hop en een speciale kruidenmix. De afdronk is hopdroog met een licht bittere en tegelijkertijd fruitige nasmaak.

Voor mij is de keuring in ieder geval eerder positief. Een eerste Zundert is geen ontgoocheling. Integendeel, het is een mooie aanvulling op de reeds bestaande trappistbieren die we kennen. Een minpuntje is misschien dat deze Zundert bij aankoop veel duurder is dan onze Belgische Trappisten.
Conclusie: deze Nederlandse trappist is eigenlijk best goed. Breng er mij nog maar eentje.

Santé

Bron foto: packagingdesign.eu

In dit artikel: , , , , , , café