Biertjes proeven op Horeca Expo

horeca expo, bier, brouwerijen, gent

Van 23 tot 27 november 2014 vindt in Flanders Expo Horeca Expo plaats. Dé hoogmis voor de Belgische horecasector is dat. 50000 café- en restauranthouders en 650 bedrijven en brouwers komen er verbroederen. Maar wij gaan natuurlijk voor het bier dat er te proeven valt!

Café World en Nightlife

Als bierliefhebber moet je vooral in hallen 1 en 6 zijn: Café World & Nightlife. In de expo Café World zet een groot aantal brouwerijen hun waar in de etalage. Ongeveer 40 brouwerijen zijn er aanwezig. Onder hen namen die geen introductie meer nodig hebben, zoals bijna alle trappisten en klassiekers als Duvel, Leffe en Omer. Gent is ook vertegenwoordigd met stadsbrouwerij Gruut. Gruut is uniek omdat geen hop maar een kruidenmengsel gebruikt wordt voor het bier. Ze brouwen verschillende bieren waaronder Gruut Wit en Gruut Inferno, een ale met een delicaat intens aroma. Hippe vogels staan centraal op de expo Nightlife. Al wat cool en trendy komt hier aan zijn trekken. Cocktails, energy drinks en alcohol pops, dat soort zaken.

Liefde voor bier

Horeca Expo zet elk jaar een aantal merken in de verf onder de noemer Baanbrekers. Dit jaar staat de Belgische whisky Gouden Carolus Single Malt van Brouwerij Het Anker in de kijker. In een vorige editie van De Trollekrant besteedden wij aandacht aan het nieuwe bier Cornet, het eerste bier van de dorpsbrouwerij De Hoorn in Steenhuffel.

Van lokale bieren over grote merken tot microbrouwerijen, ze hebben allemaal één ding gemeen: de liefde voor het edele gerstenat. De Horeca Expo is ook voor jou, als bierfan, een ideaal moment om verschillende bieren te proberen. Dat een groot aantal bieren gratis aangeboden wordt, is natuurlijk handig meegenomen!

Bron foto: horecaexpo.be

In dit artikel: , , , , , , , , , , , café