Café de Trollekelder benoemd tot Chouffeleir

café de trollekelder, chouffeleir, chouffe, erkenning, uniek bier

Uniek Chouffe-bier: La Chouffeleir

Maarten, cafébaas en trollenkoning van deze kelder, is officieel benoemd tot Chouffeleir. Dat houdt in dat hij door de kaboutertjes verkozen is als ambassadeur van het Chouffe bier. Een eretitel die alleen te beurt valt aan de echte uitverkorenen die Chouffe op de juiste manier en met zorg serveren.

Omdat La Chouffe hun Chouffeleirs graag heeft, brouwen ze een uniek bier voor hen dat alleen zij van het vat mogen serveren: La Chouffeleir. Dit is een uniek bier met een hoge doordrinkbaarheid en een alcoholpercentage van 6 %. Die hoge doordrinkbaarheid is verkregen door een lagere densiteit, maar ook door het gebruik van rijst, wat nog nooit in de Achouffe-geschiedenis is voorgekomen. Daarnaast maakten ze bij het brouwen ook gebruik van dryhoppen, dat is een proces waarbij de hop pas heel laat aan een afgekoeld wortmengsel wordt toegevoegd. Dat zorgt voor een intensere smaak. Voor de kenners, de hopsoorten die voor dit bier gebruikt worden zijn een mix van Amarillo, Citra en Sorachi Ace.

Dit is een echt uniek bier, er worden slechts 400 vaten van dit brouwsel afgevuld en alleen de echte Chouffeleirs in België mogen dit bier van het vat schenken. Per Chouffeleir-café is de voorraad dan ook zeer beperkt, dus er vlug bij zijn is de boodschap! La Chouffeleir is vanaf deze maand bij ons te verkrijgen. Wees er snel bij, voor de kaboutertjes ermee vandoor gaan.

In dit artikel: , , , , café