Geppetto & the Whales (cd-presentatie)

geppetto

Gepetto and the Whales wisten met hun op akoestische gitaren gestoelde popsongs al aardig wat potten te breken in Vlaanderen. Na het succes van hun debuutsingle ‘Juno’ en hun finaleplaats in Humo’s Rock Rally, brengen ze nu een eerste full-album uit. Op 17 januari 2014 verschijnt Heads of Woe. Op 2 jaar tijd is de band enorm gegroeid en dat bewijst ook deze erg volwassen plaat.

De eerste single, ‘1814’ werd al de radio op gesmeten. ‘1814’ is een donkermooi liefdeslied gebaseerd op een waargebeurd fascinerend verhaal. Een arme boer uit Loenhout werd gedwongen onder Napoleon te vechten aan het Russische front. Na jaren van ontbering waarin Willem zijn beste vriend ziet sterven aan de hand van de Kozakken, lacht het geluk hem weer toe. De man krijgt een voorname positie in het huishouden van een rijke Rus die hem zo van een gewisse dood redt. Willem sterkt aan en besluit in het midden van de nacht weg te sluipen, terug naar Vlaanderen. Wonder boven wonder lukt het Willem om terug in Loenhout te geraken. Wanneer hij dan eindelijk zijn grote liefde weer in de armen kan sluiten, kan het geluk van Willen dan ook niet op.

En daar gaat het voor Sander Sterkens van Geppetto & The Whales om, om dat oprecht moment van intens geluk. Het lied klinkt soms eens ingehouden, dan weer bijna kinderlijk enthousiast. Maar altijd staat de song centraal.

Geppetto & The Whales deed voor Heads Of Woe een beroep gedaan op producer Thom Monahan, de man die ook Beachwood Sparks en Devendra Banhart wist te lanceren. Op 19 maart krijg je het volledige album te horen in de Handelsbeurs.

In dit artikel: , , café