Jack Parow

Uit in Gent, Jack Parow, DOK

Jack Parow, de Zuid-Afrikaanse rapper die roem verkreeg met zijn zwarte pornosnor en pet met klep van bijna een meter, komt dit jaar vloekend, tierend, omringd door vrouwen en nog altijd ‘Cooler as Ekke’ naar België.

Zijn echte naam is Zander Tyler, maar iedereen kent zijn artiestennaam Jack Parow. Hij rapt in plat Zuid-Afrikaans, wat samen met zijn vreemde looks (enorme pet, dikke buik, jaren ’80 kleding) tot opgetrokken wenkbrauwen leidde. Door samenwerkingen met onder andere The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig en Die Antwoord kwam in 2010 ook de solocarrière van de man met de langste pet goed van de grond.

“I make music with my friends. I like drinking, dangerous cars, dangerous parties, dangerous cherries, braai and rugby. My music makes you smile. My music makes you cry. My music makes you dance and my music makes you think”, aldus Mr. Parow himself. Want hij rapt niet over geld en auto’s, maar juist over het echte leven en waar we vandaan komen. Zijn provocerende hits als ‘Cooler as Ekke’ en ‘Dans Dans Dans’, zeer bijzondere verschijning en over the top trashy imago zijn bij het grote publiek ingeslagen als een bom en hebben de afgelopen jaren keer op keer voor volle zalen en tot aan de nok toe gevulde festivaltenten gezorgd.

Dit voorjaar zal de Zuid-Afrikaan ons verrassen met zijn nieuwste album, wat ongetwijfeld ook weer vol zal staan met verre van subtiele raps, overdonderende tegeltjeswaarheden en briesende beats. Volgend op deze release komt Jack Parow naar België om de boel op zijn kop te zetten, want als deze held optreedt is het gegarandeerd één groot feest.

In dit artikel: , , , café