Jakob Bro

Jakob Bro, Handelsbeurs, concertzaal, Gent

JAKOB BRO – 22 STRINGS AND A PIECE OF WOOD

Met ‘22 Strings and a piece of wood’ heb je de bezetting van deze groep in een notendop. De snaarinstrumenten tellen samen 22 snaren. En het ‘piece of wood’ zit in het mondstuk van de saxofoon van Steven Delannoye.

Contrabassist Kristof Roseeuw nodigde de Deense gitarist Jakob Bro uit. Die laatste koos contrabassiste Yannick Peeters als partner voor een duo-concert. Voor de nummers in triobezetting haalden ze Steven Delannoye erbij. De toevoeging van een strijkensemble, thuis in vrije improvisatie, bleek na een brainstorm dé collectief gesmaakte uitdaging.

De dromerige, melodieuze stukjes van de gitarist Jakob Bro lenen zich uitstekend tot deze niet-alledaagse formatie. Bovendien heeft dit ensemble een compleet nieuwe bezetting. Merk ook op dat er geen percussie aanwezig is.
Jakob Bro streeft naar een eigen sound. Zijn persoonlijke benadering van componeren en improviseren hebben al veel waardevolle projecten opgeleverd.
De Japans-Franse Frantz Loriot is minder gekend in onze contreien, tenzij misschien van bij het Baloni Ensemble (met o.a. Joachim Badenhorst). Bro en Loriot zullen met hun exotische afkomst zeker en vast een verfrissende magie creëren met de vier muzikanten van eigen kweek.

Jakob Bro (gitaar, composities) – Frantz Loriot (altviool, viool) – Steven Delannoye (tenor- en altsaxofoon, fluit) – Yannick Peeters (contrabas) – Seraphine Stragier (cello, keltische harp, viool) – Kristof Roseeuw (contrabas)

In dit artikel: , , , , café