Lebowski-bier: Alle bowlingballen nog aan toe!

Het heeft eigenlijk nog lang geduurd maar nu is het Lebowski-bier er. Je kunt het voorlopig niet in een Gents café bestellen, maar zo ver is Amsterdam nu ook niet, want daar is het bier wél te koop. Het bier is amberkleurig en is gebrouwen uit Amerikaanse hop, citroengras en koriander. Het bier is een ideetje van de Nederlandse regisseurs Finbarr Wilbrink en Roelof Jan Minneboo.

‘The Dude’ is terug!

Iets oudere cafébezoekers kennen hem gegarandeerd. ‘The Dude’, alias Jeffrey Lebowski, het personage uit de film The Big Lebowski van Joel en Ethan Coen. De film gaat over een leegloper, ‘The Dude’ (op een onnavolgbare manier vertolkt door Jeff Bridges), die voor de miljonair Lebowski wordt aanzien. Een misverstand dus, maar dan wél een geraffineerd en grappig misverstand. Ga de film misschien eens huren of vraag hem eens op je favoriete ‘on demand’-platform op.

Bier met een filmisch verhaal

Wilbrink en Minneboo zijn niet aan hun proefstuk toe. Onder de naam Cinemabrewers brouwen ze wel vaker bijzondere biersoorten. Zo produceerden ze eerder het À Bout de Souffle-bier, geïnspireerd op de klassieker van Jean-Luc Godard. Het Lebowski-bier is volgens de twee regisseurs een mooi verhaal van vriendschap tussen hoofdpersoon The Dude en zijn boezemvriend Walter Sobchak (John Goodman).

Een mens zou er dorst van krijgen, van die verhalen over vriendschap, maar ze zijn er wel vergeten bij te zeggen wanneer het Lebowski-bier onze grens oversteekt!

In dit artikel: , , , , , , café