Quilt

Quilt, Gent, Uit in Gent, Charlatan

Psychedelische folk met zwevende gitaren en oosterse melodieën, dat is kort gezegd wat u mag verwachten van Quilt. Of, zoals Primordial Sounds de band omschrijft: “When kids from the 80s dreamed about people from the 60s thinking about life in the future.”

Het viertal was nog niet goed en wel van de schoolbanken of ze hadden al een sterk debuutalbum klaar, Quilt. De gulle reacties van pers en publiek was de ideale aanzet voor de band om door te zetten. Gevolg: Quilt werd een hard tourende band. De verhalen die ze onderweg verzamelden vormden de basis voor hun nieuwe plaat, Held In Splendor.

Pitchfork, Spin, NME, Mojo, … de pers struikelt bijna over elkaars voeten om het nieuwe album van Quilt onder de superlatieven te bedelven. Met surreële nummers als Arctic Shark, dat verdacht veel weg heeft van een acid trip (hebben we van horen zeggen) en Tired & Buttered, passen ze perfect tussen buitenaardse collega’s van Tame Impala en Connan Mockasin. Hoogdagen voor al wie van psychedelische pop & rock houdt, zoveel is zeker!

In dit artikel: , , , , café