Red Bull Music Academy & Lefto present: Made in Belgium

Red Bull, Lefto, Made in Belgium, muziek, Gent, Vooruit

Lefto, Red Bull Music Academy en Democrazy zetten samen talent Made In Belgium in de kijker. Samen zorgen ze voor een eclectische affiche, gevuld met wat wel eens de volgende grote namen in de Belgische scene zouden kunnen worden. Op het programma: een live-uitzending van de wekelijkse Lefto radioshow op Studio Brussel tussen 19u en 21u, live-optredens en dj-sets van Brihang, Yellowstraps & Le Motel, LTGL, Seiren, Loscobeats en Fris op het programma. Ook Lefto zelf zal een live set spelen. En dat volledig gratis!

Lefto’s wekelijkse radioshow is intussen aan zijn veertiende seizoen toe. Bekende namen of gevestigde waarden als José James, Aloe Blacc, James Blake, de Jeugd van Tegenwoordig of Delvis kregen bij Lefto hun eerste kans op de Belgische radio. In augustus sleepte hij met zijn programma nog een nominatie in de wacht als “Best Online Radio Show” op Mixcloud voor het International Radio Festival.

In samenwerking met de Gentse muziekclub Democrazy presenteert hij onder de noemer Made In Belgium een staalkaart van jonge Belgische wolven. “Ik geloof heel hard in jong, Belgisch talent”, vertelt Lefto enthousiast. “Het zou zonde zijn als ze onder de muzikale radar bleven. Met Brihang, Yellowstraps & Le Motel, LTGL, Seiren, Loscobeats en Fris hebben we acts uit alle hoeken van het land. Acts ook waarvan wij vinden dat ze meer aandacht verdienen.”

De deuren gaan open om 18 uur. Tussen 19 en 21 uur kan je de live-uitzending meepikken. En daarna gaat het feest gewoon door!

In dit artikel: , , , , , café