Tig redenen waarom bier goed voor je is

en een café bezoek nog beter

Het is opvallend dat er nooit gepraat wordt over de positieve effecten van bier op ons lichaam. We krijgen enkel te horen dat onze hersencellen zouden afsterven, dat we er een bierbuik van krijgen en dat onze bierlucht na een avondje op café echt niet om uit te houden is. Voor alle mensen die denken dat bier enkel deze, en laten we eerlijk zijn, verwaarloosbare nadelen met zich meebrengt, gaan we in onderstaand artikel op een wetenschappelijk onderbouwde wijze eens het tegendeel bewijzen.

Al de nodige vitaminen

Eerst en vooral moeten we van het vooroordeel af dat bier enkel alcohol is. Er zit zoveel meer in bier dan we denken. Kijk maar naar de ‘rouge’ bieren: fruitbieren op basis van rode vruchten. Al deze gezonde ingrediënten zoals krieken, frambozen en veenbessen zijn als het ware een boost voor ons lichaam. De nodige vitaminen halen we vanaf nu dus uit bier.

Een heel gevarieerd aanbod

Verder spreken dokters en voedingsdeskundigen altijd over gevarieerde voeding. Wel, wist je dat er in België alleen al ongeveer 726 biersoorten zijn? We kunnen gemakkelijk elke dag van het jaar een ander bier drinken, keuze genoeg. Zorg dus dat je varieert in de bieren die je drinkt, en er is geen enkel probleem voor de gezondheid.

sociaal contact

Vrienschappen worden gesmeet

Daarnaast bevordert bier niet alleen de fysieke gezondheid, maar ook de mentale. Als we een biertje gaan drinken in, dan doen we dat zelden alleen. We drinken in groep en genieten van het gezelschap en de muziek. Met een biertje in de hand worden vriendschapsbanden versterkt en we leggen soms nieuwe contacten. Bier schept een band en dat maakt ons gelukkig.

Het leven door een roze bril

Tot slot bevordert bier onze gemoedstoestand ook op een andere manier: we zien het leven door een roze bril. Flauwe moppen worden hilarisch, rechte lijnen worden krom en lelijke mensen zien er plots veel knapper uit. Dat is nu eenmaal het effect van bier.

In dit artikel: , , café