Wie wordt beste biertapper van 2014?

Actua, Nederlands Kampioenschap Biertappen, bier, biertappen

In Nederland zijn ze op zoek naar de beste biertapper van 2014. Een heel eer als je die titel mag dragen, aldus de deelnemers.

Nederlands Kampioenschap Biertappen

Dit jaar is het de vierde keer dat Stichting Tapwedstrijden de wedstrijd ‘Nederlands Kampioenschap Biertappen’ organiseert. Het doel van deze wedstrijden is de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren. Deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van tenminste 300 horecazaken en ongeveer 1000 enthousiaste biertappers. Al deze deelnemers gaan de strijd met elkaar aan om in de landelijke finale te komen in januari 2014. Begin dit jaar won Ton Opgenhaffen de felbegeerde titel.

Wie gaat door…

De deelnemers worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen. De beste vijf tappers gaan door naar de district finales. Deze vinden plaats van 25 tot en met 28 november 2013. De uiteindelijke 24 beste biertappers gaan samen met Ton Opgenhaffen, Nederlands Kampioen 2013, op woensdag 15 januari 2014 op de Horecava strijden in de Landelijke finale.

De jury

De finalisten worden nauw in het oog gehouden door een deskundige jury die bestaat uit oud-winnaars, horecahelden en bierdeskundigen waaronder Remco Glas, Gilbèr Royen, Erwin Storm, Antonio van den Hengel, Nigel Siebelt en Fiona de Lange. Deze deskundigen kunnen ons al meedelen dat afgelopen jaren het niveau van de deelnemende biertappers keer op keer stijgt. Hoe verder men zich bevindt in de wedstrijd, des te strenger de jury wordt. Vanaf dan gaat men met meerdere zaken rekening houden zoals de serveeretikette.

In samenwerking met de vier finalisten, de Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en alle enthousiaste ondernemers en tappers beloofd dit een zeer spannende wedstrijd te worden.

Misschien iets wat wij Belgen ook kunnen lanceren?

In dit artikel: , , , , , café