Bier van de maand augustus: Buffalo Bitter

buffalo bitter

Een nieuwe maand, een nieuw bier van de maand in jullie favoriete biercafé. En ook deze keer hebben we met Buffalo Bitter iets speciaals voor jullie uitgekozen. En met de start van het nieuwe seizoen, is het onze manier om de troepen van Victor Fernandez een hart onder de riem te stieken. C’est Buffalo!

Het Buffalobier is genoemd naar het Circus van Buffalo Bill. Volgens de overlevering zou dit bier het gevolg zijn van een fout van een jonge brouwersknecht. Toen het circus in 1907 zijn tenten opsloeg in Gent gingen de brouwersgasten op de lappen in de stad en bleef een jonge brouwersknecht bij de kookketels. Hij stookte het vuur goed maar vergat te roeren waardoor het bier aanbrande. De circuslieden lieten het bier op hun beurt dan gisten met als resultaat een zwaarder bier met een hele speciale smaak.

De variant die nu voor u staat, werd op vraag van een Italiaanse importeur gebrouwen. Buffalo Bitter is een goudblond bier dat hergist in de fles (8%). Het heeft een fris en hoppig aroma en een bittere smaak die sterker wordt in de nasmaak en vrij lang blijft hangen. Absoluut een bier met karakter en een aanrader voor al wie van bitter bier houdt.

In dit artikel: , , , , , café