Gistig

Cedric, Column, Gistig, bier, kater

Iedereen moet als persoon minstens één keer in zijn leven zo zat zijn geweest dat hij vanvoor niet meer wist dat hij vanachter leefde. Ouderen op familiefeestjes beginnen dan fout te dansen en volledig los te gaan op ‘Les Lacs du Connemara’, met alle gevolgen van dien. Het overkomt mijn vader altijd. Zelf hoop ik niet zo te eindigen maar helaas, de geschiedenis is gedoemd om zich te herhalen.

Voor bepaalde mensen komen deze periodes sneller na elkaar dan men eigenlijk had gehoopt. Met de zomer in aantocht zal dit zeker niet anders zijn, denk maar aan de festivals en zomerfeestjes bij vrienden. Voor jongeren de ideale plek om lauw goedkoop bier te drinken op een bodem van vettig eten.
Maar een Amerikaans brouwer heeft vermoedelijk een oplossing gevonden tegen het zat zijn. Volgens hem zou je genante situaties kunnen vermijden door een lepeltje droge gist te slikken voor een avondje stappen. Hier zou ik een hele ingewikkelde wetenschappelijke verklaring uit de doeken kunnen doen, maar kortom breekt gist alcohol af. Helaas is er aan elke medaille een keerzijde. Gist is namelijk niet echt smakelijk. Bepaalde mensen, waaronder ikzelf, zouden dus al eerder braakneigingen hebben voor het drinken dan erna.
Het enige dat we dus nog ontbreken is een manier om het op een aangename manier in te nemen. Experimenteren is de boodschap. En als dan alles goed gaat, kan je dus meer drinken en minder zat zijn en is dat niet wat we willen? Amuseren kan natuurlijk ook altijd zonder alcohol, maar zeker is zeker.
Cedric

In dit artikel: , , , , , café