Multinational bedreigt bron trappistenbier Rochefort

Rochefort 1

De trappistenpaters van Rochefort vrezen dat uitdieping van een kalkgroeve de bron van hun vermaarde bier zal droogleggen. De monniken van Rochefort proberen de uitdieping te verhinderen.

Voor degenen die de afgelopen maanden onder een steen hebben gezeten, in een notendop nog even de essentie: de Waalse kalkgroep Lhoist ontgint sinds 1956, in overeenstemming met de abdij en de stad, een kalkgroeve in Rochefort. Maar over tien jaar moet de kalkgroep haar activiteiten noodgedwongen stoppen.

De multinational heeft immers geen vergunning om dieper te graven. Als Lhoist toestemming krijgt om de steengroeve nog 60 meter dieper te maken, dan kunnen de werkzaamheden in Rochefort doorgaan tot 2045.

De uitdieping van de kalkmijn in de buurt van de abdij van Rochefort zal er voor zorgen dat de bron La Tridaine droog komt te staan. Laat dit nu net de bron zijn die het water levert voor de Rochefort Trappistbieren. Het water dat ontegensprekelijk belangrijk is voor de smaak van de drie in de abdij gebrouwen bieren.

De monniken van Rochefort proberen de uitdieping te verhinderen. Maar ook u als trappistliefhebber kan een steentje bijdragen door de online petitie te ondertekenen. Dit kan op de website “Red La Tridaine“. De website is gedeeltelijk in het Frans opgesteld maar dat mag u absoluut niet verhinderen om uw protest te laten horen.

In dit artikel: , , , , café