Bierproevers nemen de Trendybieren onder de loep

Trollekelder, Café de Trollekelder, biercafé, bierdegustatie, bierproeverij, degustatieworkshop, bier proeven, hopbieren, trendybieren, Geroen, Geroen Vansteenbrugge, bierkenner, Gent

Een verslag van de tweede bierdegustatie

Voor frisscheid wordt het Blond bemind. Het Bruin is ook ons zoete kind maar ‘t Zwarte dat verkwikt ons ‘t hart, dus Leve Het Bier. ‘t Verdryft de smart.

Een mooie spreuk om het verslag van de tweede bierdegustatie in café de Trollekelder in te leiden. Op woensdagavond 6 november stond er weer een gezellige bende paraat om hoppige Trendybieren te ontdekken en te proeven. Geroen Vansteenbrugge verrijkte ons opnieuw met zijn kennis, leuke anekdotes en vooral nieuwe lekkere smaken.

De uitverkoren bieren van deze bierproeverij waren de fruitige Quinto, de dorstlesser Saison Voisin, het gloednieuwe bier Diôle, de exotische Valeir Extra en tot slot de gewaardeerde Rodenbach Vintage. Allemaal trendybieren. Allemaal vooral hoppige bieren. Die avond werd Valeir Extra bekroond als beste bier van de proeverij.

Net zoals vorige keer konden we genieten van speciaal bierbrood. Het bruine brood op basis van een trendybier bleek een ware delicatesse. Daarnaast werd ook opnieuw de kennis getest van de aanwezige bierproevers waarbij de winnaar beloond werd met een verrassingspakket biertjes én een speciaal bierglas. Daarvoor alleen al zou je al willen deelnemen aan de bierdegustaties in de Trollekelder!

In dit artikel: , , , , , , , , , café