Bij de brouwer – 150 verhalen uit bierland België

Bij de brouwer_klein

België is een speeltuin voor bieravonturiers. Helaas vinden we het gras altijd groener aan de overkant. Bier wordt nog te vaak als banaal beschouwd. We beseffen vaak niet welke rijkdom we hebben. Daar wou journalist Erik Verdonck verandering in brengen en hij schreef het boek ‘Bij de brouwer – 150 verhalen uit bierland België’.

Overal waar je reist langs onze wegen kom je brouwers tegen. Verscholen achter abdijmuren, in kastelen en boerderijen houden brouwers hun ketels en kuipen in de gaten. Grootschalige bedrijven of familiebrouwerijen die hun tradities al jaren doorgeven van generatie op generatie. De bierodyssee van Erik Verdonck bracht hem bij 150 brouwers en ruim zoveel verhalen.

Ontdek in het boek de vele brouwerijen die ons land rijk is en lees het verhaal achter hun bieren want Belgische bieren laten zich niet in één glas vangen. Straf, fruitig, zuur, zoet of pittig: proeven is de boodschap. En nergens smaakt het bier beter dan bij de brouwer!

Behalve informatie over onze Belgische brouwerijen bevat dit boek per provincie een lijst met biercafés- en restaurants, brouwerijmusea en bierroutes. Dat maakt ‘Bij de brouwer’ tot een complete biergids voor België.

In dit artikel: , , , café