De medische krachten van hop

hop, medische krachten, slaapmiddel, helende werking

Hop helpt je er bovenop

Al in de middeleeuwen werd de heilzame werking van hop beschreven. Deze klimplant en belangrijk bieringrediënt kan je van verschillende kwaaltjes genezen. Nog een reden om bier te drinken, voor het geval je die nodig had.

Helende werking

Hop werkt eerst en vooral bloedzuiverend. Daarnaast zou het ook helpen bij galziekten, spijsverteringsproblemen, leverziektes en koorts. Het sap van het hopkruid werd zo gebruikt of verwerkt in een siroop. Kortom, deze heilzame plant werkt voor zowat alle kwalen. Zelfs leverziektes, o ironie.

Slaapmiddel

Hop werkt ook uitstekend als slaapmiddel of kalmeringsmiddel. Zelfs de Noord-Amerikaanse Indianen gebruikten de plant bij slapeloosheid of als pijnstiller. Geen wonder dat we dus als een blok in slaap vallen na een avondje op café.

Hormonale werking

Ene Dr. Weiss ontdekte dat er een aanzienlijk gedeelte van de plantaardige hormonen overeenkomen met oestrogenen of vrouwelijke hormonen. Om deze reden verklaart hij dat hop een “dempende werking heeft op seksuele opwindingstoestand bij mannen”. Professor de Keukeleire verzekert ons dan weer dat mannen van bier geen vrouwelijke trekjes zullen krijgen, daarvoor is de concentratie van vrouwelijke hormonen te laag.

Mannen in the mood, geen paniek, bier op basis van kruiden, zoals Gruut, heeft dan weer een omgekeerde werking. Die wekt juist de lust op.

Bron foto: meekbrewingco.blogspot.com

In dit artikel: , , , , café