De nieuwe Vedett IPA

nieuw bier, vedett ipa, bier

Craftbeer op zijn best

Speciale uitvoeringen van gekende bieren is momenteel dé nieuwe trend in bierland. De craftbeers, overgevlogen uit Amerika en Engeland, is iets waar onze bierbrouwers in België dan ook druk mee aan het experimenteren zijn. Enkele brouwerijen boekten al succes met deze nieuwe evolutie en daar zal het nieuwe Vedett IPA bier geen uitzondering op zijn!

Vedett heeft met deze Indian Pale Ale uitvoering een nieuwe aanwinst in de familie. Dit bier is sinds half maart beschikbaar, dus leek dit voor de Trollekelder als biercafé het moment om het in huis te halen. Met een alcoholpercentage van 6% ligt de Vedett IPA, trouwens hergist op de fles, mooi tussen Duvel met zijn 8,5% en Vedett met 5,2%.

Deze Vedett is een Indian Pale Ale, voornamelijk gekend bij onze buren aan de andere kant van het kanaal. Engelse brouwerijen voegden eeuwen geleden namelijk extra hop toe aan hun bier zodat die de maandenlange bootreis naar India zouden overleven. Deze speciale Vedett sluit dus aan bij de kleine verzameling IPA-bieren in België zoals het Poperingse Hommelbier en natuurlijk de gekende Duvel Tripel Hop. En als we die laatste als voorbeeld kunnen nemen dan kan het inderdaad niet slecht zijn!
In het vertrouwde Vedett flesje met een oranje wit groen etiket ziet het er fris en jeugdig uit. Het heeft een mooie goudgele kleur en ietwat fruitige smaak. Met de bekende brouwerij die erachter staat zijn de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen.

Maar hier bij de Trollekelder zijn we er zeker van dat dit bier door velen gesmaakt zal worden!

In dit artikel: , , café