Horeca Expo 2013 – Een paradijs van koud schuimend bier

horeca, expo, gent, flanders, bruno van den bossche, brouwerij, bier, cafe,

Een paradijs van koud schuimend bier

Horeca Expo is de jaarlijks hoogmis voor de Belgische horecasector, waar 50 000 café- en restauranthouders komen verbroederen met meer dan 620 bedrijven en brouwers. Op zo’n evenement mag een biercafé als De Trollekelder natuurlijk niet ontbreken, dus trokken wij met een pak Trollekrantjes onder de arm naar Flanders Expo. Doel: oude vrienden goeiendag zeggen en de blijde boodschap van de Trollekrant verspreiden. Maar eigenlijk ook op het gemak wat nieuwe biertjes ontdekken natuurlijk.

Café De Trollekelder biedt meer dan 200 bieren en heeft dus een heel pak leveranciers. Dat betekent een uitgebreide maar aangename prospectie op de Horecabeurs. Een paar nieuwe spelers op de markt ontdekken, maar ook een fijn weerzien met enkele brouwers, zoals Lode van Brouwerij Roman (Sloeber, Ename) en Bruno van Brouwerij Van Den Bossche (Pater Lieven, Buffalo). En natuurlijk Troubadour, die met hun ruim assortiment kwaliteitsvolle bieren garant staan voor uitgesproken smaken.

Het topbier van deze beurs komt van Brouwerij Du Bocq, die met hun nieuwe Saison 1858 zeer goed scoorde. Niet alleen bij ons, want ze wonnen eerder dit jaar al een World Beer Award. Een traditioneel blond bier met een toets van tarwe en een bittere smaak. Een terechte topper die binnenkort bij ons te proeven is.

Een toertje langs de standen van Bières de Chimay, Brouwerij Huyghe, Brouwerij Bavik, Brouwerij Boon, Duvel Moortgat, Brouwerij Van Steenberge en alle anderen, dat doe je niet op één dag. Dus hebben er maar nog een dag bij gedaan. En nog kwamen we tijd tekort. Volgende jaar zullen we dan toch maar voor de volle driedaagse gaan.

In dit artikel: , , , , , , , , , café