Den Bierboom brouwt stoere tripel

Tripel_voor_dames_kl

Speciaal voor dames

Een vrouwenbier? Zij die de wereld graag politiek correct zien, zullen dit niet graag lezen. Toch zijn de bedoelingen van Rudy Vossen, van café en biershop Den Bierboom in Brugge, nobel. Hij lanceerde één jaar geleden Bierboom, een donker bier dat meteen een groot succes werd. Nu is er een opvolger, speciaal voor dames. 

Bierboom: een instant succes

Rudy introduceerde het eerste bier op de braderie van de Langestraat-Hoogstraat in Brugge. Het is een bruin bier van 8,5 graden, dat bitter combineert met zoet. Het werd meteen duidelijk dat het bier een grote hit zou worden. Dankzij enkele ‘die-hard’ fans zelfs in het buitenland.

Een stoere tripel, speciaal voor dames

Na het succes van Bierboom groeide het idee om een tripel voor dames te brouwen. Het is een licht kruidige variant en wordt nu nog in kleine hoeveelheden gebrouwen. Ook het etiket werd gewijzigd: er prijken nu twee dames op het label. Als het bier ook een hit wordt, zal Rudy opnieuw met brouwerij het Gulden Spoor in Gullegem samengewerken.

Benieuwd? Zou je graag eens weten hoe het bier smaakt? Dat kan! Je kunt het bier binnenkort proeven op een aantal locaties. Onder meer tijdens de jaarlijkse braderie van de Langestraat in Brugge op 21 september. Het bier is voorlopig niet in je favoriete café te bestellen maar misschien komt dat nog!

In dit artikel: , , café