Eva De Roovere

Uit in Gent, Eva De Roovere, Handelsbeurs

Haar debuut De Jager dateert intussen al van 2006, maar Eva De Roovere slaagde erin om van bij het begin in ieders hoofd te blijven steken. Het nummer ‘Fantastig Toch’ is daar het levendige voorbeeld van. De remix naar ‘Slaap Lekker’, samen met Diggy Dex, bevestigde de kracht van het nummer.

Daarna volgden Over & Weer (2008), waarop ze samenwerkte met Piet Goddaer (Ozark Henry), en Mijn Huis (2011). In 2013 bracht Eva De Roovere met Viert haar vierde soloalbum uit, waarvan de aanstekelijke singles ‘Dagen van niets’ en ‘Hoe zou het zijn’ misschien al in je gedachten zijn blijven hangen.

Eva De Roovere stelt haar cd Viert voor met een tournee door Vlaanderen, waarbij ze uiteraard ook de Handelsbeurs aandoet. Om de feestelijkheid nog op te drijven, laat ze zich omringen door The Whodads.

Voor wie het niet zou weten: The Whodads is zowat het droomorkest van Vlaanderen, met muzikanten uit verschillende topbands. Vervaardigd uit het beste Fender-metaal, Tijuana-koper en afgesleten Hammond-hout, brengen ze al twintig Gentse Feesten lang hulde aan de parels uit de surf, mambo, latin, jazz, … Op het podium zie je Tom Callens (Lady Linn & her Magnificent Seven), Steven Janssens (Mark Lanegan en Mauro Pawlowski) en ook muzikanten die speelden met Trixie Whitley, Ozark Henry, enz.

Het wordt met andere woorden een swingend feest, aangekleed in stijlvolle kostuums. Naast de nieuwe nummers worden vanzelfsprekend de bekende werken van stal gehaald. Meezingen mag, stilstaan is nagenoeg onmogelijk.

In dit artikel: , , , café