Het wereldrecord bier drinken

De meeste mensen zijn niet vies van een biertje drinken op zijn tijd. Sommige drinken zelfs liters op één avond. Maar hoe ver kun je gaan, wat is het wereldrecord bier drinken?

Het wereldrecord snel drinken

Het wereldrecord bier drinken wordt doorgaans gemeten op snelheid. De kandidaat moet zoveel mogelijk bier drinken in zo min mogelijk tijd. Volgens het Guinness Book of World Records staat het wereldrecord bier drinken op naam van Steven Petrosino uit Amerika. In café the Gingerbreadman dronk hij op 22 Juni 1977 1 liter bier in 1.3 seconden! Daarvoor stond het wereldrecord op naam van Peter Dowdeswell uit England. Hij dronk 1 liter bier in 2.3 seconden.

Record snel drinken in Nederland en België

Het Belgische record voor snel drinken staat op naam van de 30 jarige Marco van Heerd hij dronk op 30 December 2002 1 liter bier in 13.40 seconden, daarvoor was zijn broer Arjan jarenlang recordhouder. Het Nederlandse record voor snel drinken werd op 9 maart 1978 gevestigd door de 23-jarige student Harry van Doorn. Hij dronk 1 liter bier in 5,2 seconden.

Wereldrecord grootste hoeveelheid bier drinken

Het huidige wereldrecord werd gevestigd in – hoe kan het ook anders – Duitsland. Tijdens het Oktoberfest in 2010 dronken zo’n 6,4 miljoen bezoekers samen 7 miljoen liter bier. Met een lege maag kun je niet drinken en daarom werden er maar liefst 117 ossen, 59 kalveren en duizenden kippen gegeten.

Denk je dat jij het wereldrecord op jouw naam kan zetten? Bij ons in het café kan je alvast beginnen oefenen.

In dit artikel: , , café