Mongozo zet glutenvrij bier op de kaart

mongozo, glutenvrij bier, biobier, biologisch, bier

Goed nieuws voor wie graag een pintje drinkt, maar gebonden is aan een glutenvrij dieet. De Trollekelder wil niemand een fris biertje ontzeggen en serveert daarom het glutenvrij bier Mongozo Premium Pilsner. Dit unieke drankje wordt in Melle door brouwerij Huyghe gemaakt, maar is oorspronkelijk een Nederlands bier met roots in Angola. In 1993 kwam Henrique Kabia als vluchteling naar Nederland. In zijn zak het familierecept van zijn betovergrootmoeder. Mongozo betekent dan ook ‘proost’ in de taal van het Chokwevolk.

Het brouwen van een glutenvrij bier kan op verschillende manieren gebeuren. Bij Mongozo Premium Pilsner worden de gluten uit het bier gefilterd, zonder dat het bier aan smaak moet inboeten. Na ieder brouwproces wordt Mongozo gecontroleerd op gluten. Het bier wordt alleen goedgekeurd als er minder dan 10 ppm (parts per million) aanwezig is.

Mongozo is een lichtblond bier van 5 graden en past dus perfect in een glutenvrij dieet. Het draagt bovendien het Fairtrade-label van Max Havelaar. Daarnaast is het een volledig biologisch gebrouwen drankje dat ook verkrijgbaar is in verschillende exotische smaken. Het bier won in 2012 en 2013 de World Beer Award voor Best Gluten-Free Lager en is dus een mooie nieuwe aanwinst op onze kaart. Proost! Of: Mongozo!

In dit artikel: , , , , , café