Nieuwe lentebieren

Chouffe Soleil en Hopus Primeur

Na de winter vol zware bieren en warme fondue komen frisse lentebieren, de eerste terrasjes en lange avonden op café. Deze twee lentebieren katapulteren je onmiddellijk naar zo’n zonnig café. Beter nog: één slok van dit gerstenat brengt je gewoon recht naar een zonovergoten Vlasmarkt!

Limited edition

De Hopus Primeur is een ongefilterd Belgisch goudblond lentebier van hoge gisting, nagegist in de fles. Het alcoholpercentage bedraagt 8,3%. Kenners proeven een iets bitterdere smaak dan het even straffe broertje de Hopus, met toetsen van citrus en bloemen. Dit frisse bier met complex karakter is bovendien limited edition.

(H)op naar de Soleil

Wie de kans op een zonneslag drastisch wil verhogen (maar dankzij de 4,5% een klop van de hamer vermijdt) gaat het best voor de fruitige smaak van de Chouffe Soleil. Het lichtere broertje van het Ardense La Chouffe is perfect voor een zomers aperitief op café of wie weet, enkele aperitiefjes na elkaar. Wanneer de aprilse grillen dan op ons neerdalen, hebben we dankzij dit amberkleurige lentebier dan toch al even kunnen proeven van de zomer!

Laat de lente binnen

Twee fruitige lentebiertjes om het nieuwe seizoen goed in te zetten. Aan jou de keuze: ga je voor het stevige Hopus Primeur of laat je je meevoeren met de zonnestralen van La Chouffe. Laat dat stralende weer nu dus maar komen, wie weet welke pareltjes je favoriete streekbiercafé dan nog in petto heeft… Hiermee is de lente alvast goed begonnen!

In dit artikel: , , , café