Nóg gezonder met bier

bier is gezond, gezond, bier, botten, wetenschappelijk bewezen, wetenschap

Hoe je botten steviger worden met een goede pint

Wat een heerlijk nieuws kwam ons café binnenwaaien! Niet alleen word je van bier drinken een pak vrolijker, het is nu ook bewezen dat je botten er gezond van worden.

Schol, wetenschap!

De universiteit van California kwam tot de volgende conclusie die bierdrinkers als zoete muziek in de oren zal klinken: bier drinken is gezond! Hoe dat komt? Zoals je misschien wel weet, hebben onze botten calcium nodig om stevig te zijn. Oudere mensen kunnen last krijgen van botontkalking en waardoor ze meer kans maken op een breuken dan jongeren. Het goede bier-nieuws is nu dat er silicium in bier zit, en dat is een stof die vergelijkbaar is met calcium. Om gezond te zijn, zou men zo’n 46 milligram silicium per dag moeten nuttigen en dat kan dus door bier te drinken: hoera!

Keuzeverlamming?

Het wordt nog beter voor de echte liefhebbers. Hoe donkerder (en zwaarder) het bier, hoe meer silicium het bevat, en hoe gezonder het is voor je botten. Wanneer je bijvoorbeeld 2 glazen zwaar degustatiebier zou drinken, dan heeft dat hetzelfde effect als pakweg 5 glazen pils. Vergeet dus die lichte bieren en kies misschien eens een straffe Rochefort. De mannelijke botten zijn het meest gezond wanneer de kerels 2 glazen per dag drinken, vrouwen mogen er helaas maar één.

Doe ze nog eens vol

Natuurlijk is overdreven alcoholgebruik niet zo bijster goed, dat weten we allemaal. Maar wie echt gezond wil zijn, zou dus zo’n 2 zware bieren per dag mogen drinken. De kaart vind je hier. En gesteld dat het toch mis gaat en je per ongeluk het grondoppervlak van dichtbij gaat bewonderen, dan heb je vast baat bij je stevigere botten. Schol!

In dit artikel: , , café