Poetinbier: bier voor echte mannen

De enige manier waarop Poetin te pruimen valt

De meeste mensen hebben geen hoge dunk van Vladimir. Hij is een macho met autoritaire trekjes. Zijn aanpak van FEMEN, de Oekraïense feministische protestgroep, botste op verbazing van de hele wereld – toch dat deel dat zich progressief noemt. Zijn omstreden anti-homowetten zijn het laatste wapenfeit. Conclusie: Poetin is een stuk verdriet. Waarom dan een bier wijden aan zo’n figuur?

Als protest!

‘Hello, My Name is Vladimir’ wordt gebrouwen door het Schotse BrewDog. De brouwerij brengt het bier aan de ‘überheteroman’ (met de nodige tongue in cheek). Het bier kreeg de tagline ‘not for gays’ mee. Poetinbier is een stoer bier, zoals Poetin zelf. Niet voor vrouwen en al zéker niet voor homo’s.

Not for gays!

Dit speciale bier was tijdelijk verkrijgbaar naar aanleiding van de Olympische Winterspelen. Voor de spelen verkondigde de burgemeester van Sotsij heel fier: ‘there are no gay people in our town’. We weten niet of de rechtstreekse aanleiding was voor lanceren van het bier maar het heeft in elk geval ‘geholpen’.

Geef een rondje en geef die Russen ook iets!

De man is niet meteen iemand die je op een biertje zou trakteren maar het Poetinbier is best te pruimen. Op de fles: 4 foto’s van de man, in een stijl die doet denken aan Warhol. Een alcoholpercentage van 8.2% maakt van dit Poetinbier een bier waarvan je zegt: ‘da’s niet voor een hele avond!’ Behalve als je Vladimir heet natuurlijk!

We zitten helaas door onze voorraad maar de ware bierliefhebber laat zich door zo’n detail niet afschrikken! Je steunt er ook een nobel doel mee: 50 % van de opbrengst gaat naar verenigingen die onderdrukte minderheden over de hele wereld vertegenwoordigen. Daar drinken wij op!

In dit artikel: , , , café