Trivial Pursuit brengt ode aan het Belgische bier

Trivial Pursuit, bier, Belgische bieren, Belgische trots, ode, gezelschapsspel, kennis

Het bekende bordspel Trivial Pursuit pakt uit met een nieuwe, exclusieve versie waarbij de Belgische bieren centraal staan: “Trivial Pursuit – België, Land van het bier”. Het is een eerbetoon aan onze nationale trots, ons erfgoed: het bier. Het spel heeft ook een speciale versie in Frankrijk, gewijd aan wijn.

In de quizvragen komen wel 1500 verschillende bieren aan bod van bekende en minder bekende brouwerijen. De categorieën van vragen werden wel aangepast: type bier, geschiedenis, aardrijkskunde, productie, cultuur en gastronomie, en verrassing. Geen nood, ook als gewone bierliefhebber en geen bierkenner kan je het spel spelen en de meeste vragen beantwoorden. Deze Trivial Pursuit kost 60 euro en is maar in beperkte oplage beschikbaar. Er snel bij zijn is de boodschap!

Trivial Pursuit slaat twee vliegen in een klap door een andere Belgische trots te eren: de strip. De speldoos en het spelbord zijn namelijk ontworpen door striptekenaar Louis-Michel Carpentier. Het spel is dan ook te verkrijgen in stripwinkels, naast biershops, drankencentrales en musea. Misschien kan je het binnenkort ook eens spelen in de Trollekelder?

In dit artikel: , , , , , , café