Verslag van het Gentse Bierfestival

Gents Bierfestival, Gentse biervereniging, festival

Op zaterdag 17 augustus ging de 4de editie door van het Gentse Bierfestival. De locatie was opnieuw de VIP-school aan de Martelarenlaan. Wie er ooit al geweest is, weet dat de tuin bij zonnig weer een zalige plaats is om van een lekker biertje te genieten. En aan lekkere biertjes ontbrak het zeker niet. De bierlijst telde dit jaar maar liefst 109 bieren, waaronder een dertigtal primeurs en heel wat ‘speciallekes’. Er was voor elk wat wils.

Nieuw dit jaar was de BBQ, waar men in ware tapasstijl grote of kleine borden kon bestellen om de inwendige mens terug op krachten te brengen. Uiteraard konden de obligatoire kaasblokjes niet ontbreken. Er werd zelfs aan de vegetariërs gedacht want zij konden kiezen uit drie soorten vegetarische quiches.

Maar de grootste troef is de gemoedelijke sfeer waarin het festival plaats vindt. Met een bezoekersaantal van zo’n 800 blijft dit bierfestival toch nog steeds een van de gezelligste van ons land. De vele enthousiaste bezoekers hebben ons ervan overtuigd om volgend jaar terug te komen. Dan staan we weer voor jullie klaar met nieuwe biertjes en lekkere hapjes. Dus mis onze volgende editie zeker niet!

www.gentsebiervereniging.be

In dit artikel: , , , , , , café