Bier review: Ename Pater

bier review, Geroen, Trollekelder

Sinds maart 2015 is er n.a.v. 25 jaar Ename een nieuwe telg in het gamma.
 Beetje wazig goudblond met royale witte schuimkraag. In de neus: beetje gist, citrus en zelfs tikje exotisch fruit, mout en hop. Tamelijk vol mondgevoel. Smaak: lichtzoet bij aanvang, fruit, gist notie, aangenaam hoppig en bitter. Vloeit mooi uit met terug lichtjes bitter en droog einde. 
Heel goede eigentijdse doordrinker, ideaal voor de zomer. 


Persoonlijk hou ik een pak meer van deze Ename Pater met veel smaak voor zijn licht 5,5 % alcoholgehalte dan zijn commerciële broer Ename Blond.
 Op de persvoorstelling “De inspiratie haalt onze huidige meester-brouwer Johan Mincke uit het gebruik van de vroegere monniken. Naast de abdijbieren voor verkoop, brouwden ze ook een troebele variant met een lager alcoholgehalte, voor eigen gebruik. Onze Ename Pater heeft alcoholvolume van 5,5 procent en is daarmee het lichtste van onze speciale bieren“, zegt Lode Roman. 
In tegenstelling tot de andere Enames is dit ook een ongefilterd en dus troebel bier. “Het is hergist op fles, heeft een mooie blond-troebele kleur en verrast met een frisse geur. De evenwichtige smaak kenmerkt zich door een subtiele kruidigheid en een hoppige, droge afdronk“, omschrijven de broers Roman hun nieuwe vondst.
 Men heeft zelfs voor dit bier een specifieke website online laten zetten.

http://www.ename-pater.be/

Geroen, 1 juli 2015

In dit artikel: , , , café