Pop-up restaurant tijdens de Gentse Feesten: CraftVoer

CraftVoer tijdens Gentse feesten 2016

Bierpairing tijdens de Gentse Feesten 2016 met Belgische, Gentse bieren en Gentse topchef: CraftVoer

Tijdens de Gentse Feesten wordt er door de feestgangers doorgaans veel fastfood gegeten. Voor wie deze ongezonde gewoonte beu is, zal er van 15 juli tot en met 24 juli in de Kammerstraat aan de achterkant van de Trollekelder een pop-up restaurant verrijzen. Samen met restaurant Mub’art bieden ze elke dag aan democratische prijzen een lekkere, gezonde maaltijd aan. Je kan kiezen tussen hoofdzakelijk stoofpotjes van vlees, vis of vegetarisch en dit zowel als take-a-way of als take-a-seat.

Vier speciale Belgische bieren spelen de hoofdrol

Tijdens de Gentse Feesten zijn er in Gent veel speciale evenementen. Daarom hebben ze vier speciale Belgische bieren uitgekozen om de hoofdrol te spelen in pop-up CraftVoer: Malheur 6, Super Noah van Brouwers Verzet, de Gentse Pils 13 en L’Arogante. Deze bieren zullen in de gerechten verwerkt worden, en natuurlijk worden ze ook als drank geserveerd. Ook als je liever een frisdrank bij je maaltijd hebt, bieden ze een gezond alternatief: Fritz-KolaAlle gerechten tot en met de mayonaise zal vers worden bereid en worden geserveerd op ecologisch afbreekbaar materiaal.

Malheur 6

Een heerlijk goudblond bier met hergisting op de fles. Dit doordrinkbier heeft een milde, bittere smaak.

Super Noah Brouwers Verzet

Wat is begonnen als een verzetje van een stel studenten aan de brouwersijschool van Gent, is uitgegroeid tot dit frisse bier met stevige nabitterheid.

Pils 13

Belgisch hop, Belgisch gerst, water en gist. Uit enkel deze ingrediënten werd dit pure, Belgisch bier gebrouwen. De eerste 12 pogingen mislukten; de 13e resulteerde in de perfecte smaak van Pils 13.

L’Arogante

Een blond bier met een typische zachte bitterheid en een uniek fruitig aroma. Het unieke karakter van dit bier geeft het enigszins recht om arrogant te zijn.

Dit gezonde alternatief op de gebruikelijke frisdranken is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Zo is er citroensap gebruikt in plaats van citroenzuur. En het is geheel duurzaam geproduceerd.

Super Noah Pils 13 logo Malheur met M larogante logofritzkola craftvoer

Je bent van harte uitgenodigd om tijdens de Gentse Feesten je innerlijke mens komen versterken in Pop up CraftVoer, aan de achterkant van De Trollekelder.

Persvoorstelling en netwerkmoment

Op woensdag 13 juli om 18u nodigen Maarten De Smet (Trollekelder), topchef Bart Lippens (restaurant Mub’art) en Pedro De Graeve (brouwerij L’Arogante) u in de Trollekelder uit voor de presentatie van CraftVoer. De 4 bieren worden voorgesteld door middel van een proevertje en Mub’art serveert alvast de stoverij. De muzikale noot zal door de Gentse DJ Markee worden verzorgd.

Adres Trollekelder: Bij Sint Jacobs 17 te 9000 Gent

Iedereen welkom!

Trollekelder binnenkant Trollekelder buitenkant

 

In dit artikel: , , , , , café