Gentse Kunstweek

Gent, Kunstweek, kunst, uit in Gent, wat te doen in Gent

Jaarlijks organiseert de Stad Gent, Art Gent en de UGent de Gentse Kunstweek, ‘de week van de beeldende kunst’.

Gent is een stad met een rijke traditie en een potentieel binnen het gebied van de hedendaagse beeldende kunst. De stad is een vruchtbare habitat voor tal van kunstenaars met nationale en internationale erkenning. Tegelijkertijd is er een gevarieerd weefsel aan instellingen, musea, galeries, autonome initiatieven, kunstonderwijsinstellingen, beurzen, steunpunten, collectieven en kunstencentra.

Met de Gentse Kunstweek wil men deze initiatieven in de kijker zetten van donderdagavond 29 november tot en met dinsdag 4 december door de activiteiten van deze spelers op te nemen in een programma en gedurende deze week actief te gaan promoten.

Het startschot van de Gentse Kunstweek wordt gegeven op de site van Nucleo aan de Lindenlei. In het voormalige Koninklijk Technisch Atheneum opent op 29 november een gezamenlijke tentoonstelling van HISK, KASK en LUCA. Tijdens de openingsavond met drank, muziek en extra performances zijn ook de Gentse galeries, waaronder Kunst in het Geuzenhuis, aanwezig met een eenmalige pop-up store. Kortom de ideale plek om te ontdekken tijdens de Museumnacht.

Meer informatie

 

In dit artikel: , , , , , , café