Miss Kriek Lindemans in China

Actua, Trollekelder, Trollekrant, bier, kriek, kriek lindemans, lindemans, China, schoonheidswedstrijd

Je vraagt je nu misschien af waarom er in China een Miss Kriek Lindemans-verkiezing is. Een terechte vraag. Zeker als je weet dat deze wedstrijd in België niet bestaat. Dat verdient een woordje uitleg.

Aziatisch succes

Lindemans wordt naar ongeveer 30 landen geëxporteerd. Opmerkelijk is dat de export naar Azië de laatste vijf jaar verviervoudigd is. Kan dit te maken hebben met de schoonheidswedstrijd in China die reeds enkele jaren bestaat? Dit was een initiatief van oprichter Dirk Lindemans om in dit land een vertegenwoordiger van het merk Lindemans te vinden. Niet loutere schoonheid is belangrijk, maar vooral uitstraling en communicatieve vaardigheden. Deelnemende kandidates moeten zich echt bewijzen tegenover de jury. Confidence is key.

Winnares in de penarie

Dit jaar was Liu Yi de gelukkige winnares van de wedstrijd en mag ze een jaar lang het merk Lindemans vertegenwoordigen. Ze bracht al een bezoek aan België om de lambiekbieren beter te leren kennen. Helaas liep haar bezoek niet zo goed af. Toen ze ging shoppen in Antwerpen werd ze door een misverstand aanschouwd als een winkeldief. Omdat ze haar identeitskaart op haar hotelkamer had laten liggen, werd ze dan ook nog eens verdacht illigaal in ons land aanwezig te zijn. Ze werd naar het gesloten centrum voor illegalen in Brugge gebracht. Gelukkig werd het misverstand snel opgehelderd en was Liu Yi weer op vrije voeten.

Voelt iemand zich geroepen om deze wedstrijd ook in België te organiseren? Het Trollekelder-team wil gerust jureren.

In dit artikel: , , , , , , , , café