Nederlandse Almere kampt met trollen

Knurt-trol

In de gemeente Almere is een loslopende trol gesignaleerd. Het idee rijst nu om een waarschuwingsbord langs fietspaden te plaatsen.

“In het Nederlandse Almere wil men waarschuwingsmaatregelen nemen om aanrijdingen met loslopende trollen te voorkomen. Van één trol is inmiddels bekend dat hij als dakloze in de stad rondzwerft. Hoewel de trol autowegen mijdt, bestaat er een gevaar rondom de fietspaden.”

Ongevaarlijk

“De trol loopt niet zo snel en bij het oversteken van fietspaden kan er mogelijk een aanrijding ontstaan. Een waarschuwingsbord voor overstekende trollen naar Noors model is inmiddels als idee ontstaan. De trol is ongevaarlijk voor kinderen en dieren en mag worden aangesproken met Knurt.”

Witchworld

Of zo luidde het persbericht dat de wereld werd ingestuurd. Maar wat is er nu eigenlijk aan de hand?

Het winkelend publiek in Almere kon voor het eerst in januari kennis maken met bergtrol Knurt. Van achter een winkelruit drukte het gezicht van Knurt levensechte emoties uit. De trol was echter bedoeld voor het Zweedse themapark Witchworld, dat momenteel ontwikkeld wordt in Almere.

Onlangs zag de Scandinavische gemeente echter af van de samenwerking. Het was de bedoeling dat Knurt en zijn collega-trollen en heksen konden laten zien hoe zij leven, wonen en werken. Nu Knurt zonder thuis dreigt te vallen, reageren de Nederlanders verbolgen.

Homeless

Op dit moment buigt een denktank zich over de vraag of Witchworld in Almere gebouwd kan worden, vol met Oostvaarderstrollen die je meenemen in de mysterieuze geschiedenis van de Nederlandse provincie Flevoland. Wil je op de hoogte blijven van de avonturen van Knurt? Volg hem dan op Twitter (@KNURTje) of op Facebook (Knurt is Homeless).

In dit artikel: , , , , , , , , café