Reena Riot

Uit in Gent, Reena Riot, Minard

Reena Riot a.k.a. Naomi Sijmons is sinds de Radio1 sessie van The Scabs (oktober 2010) en haar finaleplaats in Humo’s Rock Rally 2012 niet meer weg te denken uit de Belgische rock-scene.

Een 1e EP getiteld Reena Riot kwam er in het voorjaar van 2013. Het leverde de band onmiddellijk lovende kritieken van onder andere De Standaard (****) en De Morgen. Live weten ze ook te overtuigen. Reena Riot speelde een memorabel concert op 21 juli tijdens de Gentse Feesten en tourde in het najaar door Vlaanderen met als afsluiter een headline spot tijdens Glimps festival.

Eind vorig jaar dook de groep opnieuw de studio in onder leiding van Mauro Pawlowski voor de opnames van de 2e EP. Deze EP wordt gereleased in maart, en bevat opnieuw 5 ijzersterke songs geschreven door Naomi.

Op 24 april komt Reena Riot u verwennen in de prachtige Minard schouwburg waar ze naast songs uit de nieuwe EP ook enkele (ondertussen) “klassiekers” zal brengen.

Het voorprogramma zal verzorgd worden door Ides Moon. Ides Moon brengt etherische melodieën gekoppeld aan dwingende, dwarse grooves in strakke songs. Denk Radiohead In Rainbows, maar droom een unieke, organisch-warme sound. Op 15 maart bregen ze hun eerste EP uit, die ze dan hier live gaan voorstellen.

In dit artikel: , , , café