Man gered door bier

Actua, bier, trollekrant, trollekelder, bier redt leven

Hoe bier je leven kan redden

Alcohol drinken en dan gaan zwemmen wordt afgeraden. En terecht, want voor velen liep deze combinatie eerder al slecht af. Voor sommigen kan het echter hun redding betekenen.

Water en bier

In Kent, Engeland, besloten twee volwassen mannen na het drinken van 8 blikjes bier in de zee te springen. Ze liepen naar de Herne Bay pier, deden hun kleren uit en sprongen in het ijskoude water. Dat bleek uiteindelijk niet zo’n goed idee. Ze vertoonden al snel onderkoelingsverschijnselen. De ene raakte bewusteloos en de andere klampte zich krampachtig vast aan een paal van de pier omdat hij niet meer kon zwemmen. Pas na 45 minuten werden ze opgemerkt door mensen op de pier.

De redding

De omstaanders belden de kustwacht en gooiden alvast een reddingsboei naar de man die nog bij bewustzijn was. De andere man dreef in het water en werd iets later aan wal gebracht door de kustwacht. De twee overleefden hun dronken zwempartij en werden verder verzorgd in het ziekenhuis.

Alcohol als redmiddel

De reden dat deze anti-helden het zo lang volhielden, is volgens de dokters toe te schrijven aan de 8 blikjes bier die ze ophadden. De alcohol zou hun lichamen op gang hebben gehouden waardoor ze nog net voldoende energie hadden om het zo lang uit te houden in het water. Toch mogen we volgens dokters hieruit niet concluderen dat alcohol het onderkoelingsproces vertraagd.

Als je straks de Trollekelder verlaat, blijf dan op het droge en neem geen duik in de Leie of Schelde.

In dit artikel: , , , , , café