Trollekelder open tijdens Gentse Feesten 2015!

logo, Trollekelder, Gentse Feesten

Tijdens de Gentse Feesten, die dit jaar openen op vrijdag 17 juli en quasi ononderbroken doorgaan tot zondag 26 juli, wordt Gent weer even het centrum van de wereld. Dat is trouwens al meer dan een eeuw zo. En al veranderde er in de loop van al die jaren wel wat aan het karakter van de Gentse Feesten, het plezier ging al die tijd onverminderd verder.

Plezier met mate(n)

Ironisch genoeg werden de eerste Gentse Feesten in 1843 juist ingericht om al dat plezier te kanaliseren. De bedoeling was immers alle bestaande kermissen van Gent samen te voegen. Zo zouden de Gentse arbeiders de rest van het jaar minder in het café zitten, wat dan weer minder katers en afwezigheden tot gevolg zou hebben. Die eerste Gentse Feesten werden trouwens niet in maar net buiten Gent gehouden. Pas begin vorige eeuw verhuisden naar Gent zelf, waarna ze min of meer verwaterden tot een soort van groot uitgevallen buurtkermis met café.

Reanimatie in Gent

Eind jaren zestig besloot een bekende inwoner bruisend Gent te reanimeren. Het begon rustig met een zangfeestje in een café Bij Sint Jacobs, georganiseerd door Walter De Buck en zijn maten. Bijna vijftig jaar later bezetten de Gentse Feesten gedurende 10 dagen niet alleen dit café maar de volledige binnenstad van Gent. Toch worden de Gentse Feesten Bij Sint Jacobs tot vandaag als de kern van het gebeuren beschouwd.

Een café om even uit te blazen

Een feest voor de deur van je café is altijd leuk. Voeg daarbij nog wat geanimeerde paneldiscussies en de algemene sfeer van vriendschappelijkheid, en je beseft dat een trol zich hier in zijn nopjes voelt. Geen wonder dat de Trollekelder er al jaren als de kippen bij was om tijdens de Gentse Feesten een café op straat te voorzien. Dit jaar besloten we de deuren open te gooien en vrienden en sympathisanten ook binnen in ons biercafé te verwelkomen. Zo kunnen ze ook tijdens de feesten genieten van de sfeer van de Trollekelder.

In dit artikel: , , café