Uitgaan en eten: Baar

uitgaan in gent, uit in gent, baar, café, bar, lekker eten

Een bar, een restaurant en een club in één. Handig voor wie graag op dezelfde plaats blijft, zeker als die plaats één van de places to be in Gent is. Baar is een uniek concept in Vlaanderen. Je kan hier eerst lekker gaan eten in een modern interieur en later op de avond verandert het restaurant in een club.

Het restaurant biedt een 12-tal gerechten aan, waaronder ook enkele vegetarische schotels. Baar werkt met seizoensgebonden gerechten en combineert kwaliteit en smaak met een verrassende twist. Na het eten kan je naar de bar van Baar, het absolute pronkstuk van het interieur. Die toog is gemaakt van oude ijzeren buizen en ontworpen door Piet Hein Eek, die ook de andere meubels maakte. Wie een bezoekje brengt aan Baar, zal ook niet naast de grafittitekening van drie indrukwekkende dobermanns, door kunstenaar Steve Locatelli, kunnen kijken..

Rond elf uur gaan de stoelen aan de kant en is het tijd voor muziek. Baar specialiseert zich vooral in niet-commerciële house en heeft 8 residentiële dj’s voor je klaar staan. Daarnaast krijgen ze ook geregeld nationale en internationale gasten over de vloer die plaatjes komen draaien, van disco naar house en techno. Baar ging pas in mei 2013 open, maar staat nu al garant voor een onvergetelijke avond. Zeker de moeite waard!

In dit artikel: , , , , , , café