Uitgaan in de buurt: Café Jos

cafe_jos3_kl

In Gent zoek je de Vlasmarkt vooral op tijdens het uitgaan, en niet zozeer op een doordeweekse caféavond. Maar het kan ook anders. Zo is er Café Jos, een gezellige bruine kroeg met een rustige sfeer te midden van de wildernis van de Vlasmarkt.

Gelegen naast de Charlatan valt er al moeilijk naast te kijken. Dat verband tussen beide cafés is er trouwens niet enkel een van nabijheid, ze delen ook dezelfde eigenaar. Die eigenaar heeft daarbovenop in Gent ook nog eens Café Gloria in zijn bezit. Het kleine maar fijne café Jos telt twee verdiepingen, en dit blijkt zeker geen overbodige luxe: op de gelijkvloers is het vaak al snel nogal volgeladen, waardoor het een verademing kan zijn om de bovenste verdieping op te zoeken. Bij mooi weer zit je gezellig buiten op het kleine terras.

Café Jos houdt rekening met heel de bevolking van Gent. Zo kan je er niet enkel terecht voor een biertje, maar ook de betere wijn is er te verkrijgen voor een redelijke prijs, en er is zelfs een aardig assortiment flessen met bubbels. Als je in Gent bent met een vriendengroep die zowel bier- als wijndrinkers telt, is deze plek op de Vlasmarkt dus zeker aan te raden. Verder is er ook een kaart voor de kleine honger, wat tijdens een typische caféavond ook al eens mooi meegenomen kan zijn. Voor de grotere honger hebben we natuurlijk ook altijd tips.

Café Jos is de klok rond open van 16 uur tot 4 uur. Enkel op zondag en maandag sluit het zijn deuren.

Café Jos
Vlasmarkt 7
9000 Gent

In dit artikel: , , , , , , café