Uitgaan in de buurt: Café den Turk

Uitgaan in de buurt, café den turk, gent

Rasechte stroppendragers, Gentse gemeenteraadsleden die de Botermarkt oversteken om na de zitting een versgetapte pint te komen drinken, toeristen die de authentieke sfeer van een bruin estaminet met echte jazzmuziek op de achtergrond weten te appreciëren, studenten die uitgaan op donderdag… iedereen die wil uitgaan in Gent vindt ooit wel eens de weg naar Café den Turk.

Het oudste café van Gent serveert al sinds 1228 de beste bieren, whisky’s en cognac. Niemand kan de charme weerstaan van het bruine interieur en studenten die in de vroege uurtjes – jaja, open tot 5 uur! – een klein hongertje hebben tussen al het biergehijs door, vinden zeker hun gading in de kleine kaart, met lasagne, chili en ne goeie spaghetti. Maar echt beroemd zijn de boterhammen met uuflakke, een Gentse specialiteit.
De eeuwenoude traditie valt trouwens niet enkel af te leiden aan het uithangbord, maar vinden we binnen ook terug aan de muur: daar hangt de spaarkas van de Keizerlijke Spaarmaatschappij Karel. Leden sparen tien euro per maand en kunnen daarop deelnemen aan activiteiten die den Turk organiseert.
De naam van het oudste café van Gent verwijst trouwens niet naar een allochtoon, correctie, “een persoon met migratieachtergrond”, wel naar een van de vroegere café-bazen die maar bleef opscheppen over zijn reis naar het land van muntthee en Atatürk. Pak daar maar eens mee uit om 3 uur ‘s ochtends aan de toog! Een echte aanrader voor het uitgaan dus.

Café den Turk
Botermarkt 3, 9000 Gent
09 233 01 97
info@cafedenturk.be

In dit artikel: , , café