Uitgaan in de buurt: Café Gloria

Uitgaan in de buurt, Gloria, Gent

Na al twee zaken voor zijn rekening te nemen, leek Gerald Claes (uitbater van muziekcafé Charlatan en Bar Jos) nog lang niet voldaan. Daarom heeft hij bijna drie jaar geleden zijn imperium nog verder uitgebreid met café Gloria, ook wel bekend als “een café met een hoek af”.

Om hun derde bestaansjaar te vieren, geven de uitbaters binnenkort zelfs een feestje, op 23 mei om precies te zijn. Maar de meeste Gentenaars zullen intussen wel weten dat er tijdens het uitgaan in de Gloria altijd wel iets te beleven valt.

Zelfs al ben je er nog nooit binnen geweest, als je al ooit eerder een stap op de Vlasmarkt zette, kan je je vast nog wel levendig ‘het kastje’ herinneren. Hierin worden regelmatig nieuwe taferelen afgebeeld, die ingaan op een actueel of relevant thema. Dit alom gekende fenomeen dat buiten aan het gebouw te bewonderen is, werd onlangs nog vervangen omdat vandalen er tijdens het uitgaan mee aan de haal gingen. En deze keer lachen de uitbaters er niet mee: het nieuwe kastje zou met stroom beveiligd zijn om meer van dit soort ongein te voorkomen!

Café Gloria, dat sommigen vast zullen herkennen als café De Combi uit de televisiereeks Flikken, is alles behalve doorsnee te noemen. En iedereen die er tijdens het uitgaan al eens is binnengevallen (het is open tot -jawel- vijf uur) zal dat dan ook geweten hebben!

Café Gloria
Vlasmarkt 17, 9000 Gent
09 224 24 57
info@charlatan.be

In dit artikel: , , , café