Wat is er allemaal mogelijk met bier?

Wat is er allemaal mogelijk met bier, bier, bierroomijs, maansteen, kosmisch bier, Kirin, biercake

De mogelijkheden met bier lijken eindeloos. In de keuken gaan we nu aan de slag met bier voor een lekkere saus. Maar het kan veel gekker dan dat.

Kosmisch bier

Celeste-Jewel-Ale van brouwerij Dogfish Head is een bier op basis van gerst hop en… gemalen maanmeteoriet. In de buurt van deze brouwerij is het bedrijf gevestigd dat astronautpakken maakt voor de NASA. Dankzij hen kwam Dogfish Head in het bezit van stukjes maansteen. De gekke Amerikanen beslisten dan maar meteen om deze te pletten en te verwerken in een kosmisch biertje.

IJskoud bier

Warme appeltaart met een bolletje roomijs. Lekker. Een glas bier met daarin een bolletje roomijs. Bizar. Het is een idee van de Japanse brouwerij Kirin en heet ‘Ichiban shibori frozen draft’. Het zal je biertje alleszins goed koel houden.

Bierroomijs

Nu geen roomijs in je bier, maar roomijs op basis van bier. Dat kan niet slecht zijn. Aanraders volgens sommigen die het al uitprobeerden, zijn: Boudelobier, Maneblusser, frambozenbier en Guinness. Vermoedelijk zal hier nog veel meer mee geëxperimenteerd worden.

Curieuzeneuske

Een van onze Gentse specialiteiten zijn de ‘Gentse neuzekes’ of cuberdons. Er bestond al likeur, jenever en hagelslag op basis van deze zoete lekkernij, maar nu is er dus ook een cuberdonbier: het ‘Curieuzeneuske’. De smaak zou uitgebalanceerd zijn waarbij zoet, zuur en bitter elkaar vinden.

Bakken met bier

Tot slot kan je ook taarten en cakes bakken met je favoriete bier. Een aanrader volgens ons is de biercake met Augustijn Blond, ons Bier van de Maand. Het recept vind je op de website van brouwerij Vansteenberge.

Er werd al veel gedaan met bier, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Houd ons zeker op de hoogte als je zelf gaat experimenteren.

In dit artikel: , , , , , , , , , café