Bier review: Boon Oude Kriek

boon, oude kriek, bier review, geroen

Meer dan 200 bieren in de Trollekelder en je weet nog altijd niet wat te kiezen? Bierkenner Geroen biedt jou eerste hulp bij twijfelgevallen en selecteert ‘een specialleke’. Ditmaal heeft Geroen de Boon Oude Kriek voor jou in petto.

Lekker fris biertje

Heb je de Boon Oude Kriek nog niet geproefd? Dit biertje is alleszins een dikke aanrader! De Boon Oude Kriek is een lambiekbier, met andere woorden een streekbier afkomstig uit de Zennevallei. De Boon Oude Kriek is het resultaat van een spontane gisting met krieken. Dit biertje werd 18 maanden gerijpt op eikenhouten foeders. Na een jaar en een half is het klaar om voor jou geschonken te worden. Om de frisse zurige smaak in het bier te krijgen, worden maar liefst 400 gram verse krieken per liter toegevoegd. Dit maakt ook dat het bier mooi donkerrood kleurt na het rijpingsproces. De overige ingrediënten van het Boon Oude kriek bier zijn gerstemout, tarwe, overjaarse hop en water.

Een symfonie aan geuren

Wanneer je dit biertje bestelt, word je overdonderd door het heerlijke aroma van de Boon Oude Kriek. De kriek bevat overheerlijke toetsen van hout, kersen en krieken en is minder zoet dan de commerciële kriekbieren die je overal kan krijgen. Dit kriekbier is lekker zuur, met een toets van amandel en een zacht zoetje in de afdronk. De Boon Oude Kriek is zonder twijfel één van de betere kriekbieren, zeer toegankelijk en de moeite waard voor diegene die hem nog niet proefde. Een prachtig en bijzonder aangenaam bier en een echte aanrader als je het ons vraagt!

In dit artikel: , , , , , , café