Huur bierkenner Geroen in

geroen, vansteenbrugge, bierkenner, bierdegustaties, proever

Elke maand laten we de West-Vlaamse bierkenner Geroen Van Steenbrugge een speciaal biertje proeven. Hij schenkt in, ruikt, proeft en neemt zijn pen bij de hand. Zijn recensies kunt u hier lezen.

Wie is deze bierkenner?

GeroenGeroen Vansteenbrugge is de bezieler en stichter van de culturele bierproefvereniging Waregemse Bierfanaten en is een veelgevraagd gastspreker rond onze rijke Belgische biercultuur.

Hij verzorgt bierdegustaties op maat voor verenigingen, firma’s en horecazaken. Met jarenlange ervaring zorgt hij er steeds voor dat het toegankelijk blijft met een hoog amusementsgehalte. Elk onderwerp kan ingekort of verder uitgewerkt worden.

Geroen heeft verschillende topics die hij graag voor jullie aansnijdt.

Introductie in de biercultuur

Iedereen kent Palm, Jupiler, Duvel, Grimbergen en Hoegaarden, maar ons land is hét bierland bij uitstek en bezit daarnaast nog zovéél lekkere, ambachtelijke producten. Dit is een proefavond zonder specifiek thema, met een algemene toelichting rond hoe bier te serveren en te bewaren, de basiskennis over bierproeven, biersoorten, de trappisten, anekdotes rond de te proeven biertjes. We proeven 6 totaal verschillende minder bekende soorten met begeleidende uitleg.

Belgische abdijbieren

sfeerbeeld

We proeven 6 minder bekende Belgische biertjes, ontdekken een pak toffe weetjes, hebben het kort over de geschiedenis, halen anekdotes op, komen het verschil tussen trappist en abdijbier te weten, leren bij over erkende en niet-erkende abdijbieren en telkens serveren we jullie een moeilijk vindbaar abdijbier. Aan jullie de uitdaging om het te raden.

Belgische trappisten

We proeven op zo’n avond 6 belgische trappistbiertjes, waaronder telkens een uiterst zeldzaam bier want edereen kent Westmalle, Chimay, Orval, en consoorten. Ook hier halen we anekdotes op, hebben we het kort over de geschiedenis en degusteren we natuurlijk trappisten.

  • Het beste uit een provincie naar keuze

We proeven 6 minder bekende Belgische biertjes, ontdekken een pak toffe weetjes, hebben het kort over de geschiedenis, halen anekdotes op en er worden 6 minder bekende Belgische, maar doch niet te versmaden, biertjes uit de provincie gedegusteerd.

Tarwebieren

Tijdens een avondje smakelijke tarwebieren halen we deze vergeten biersoort van onder het stof gehaald. Infotainment, met begeleidende uitleg op ludieke manier bij het proeven van 6 minder bekende Belgische wittekes. Via een vleugje geschiedenis en anekdotes die bij deze bieren horen, ontdekken we dat wie zegt: “Witbier dat is niks voor mij” na deze avond zijn mening zal herzien. Steeds is men onder de indruk wat er eigenlijk allemaal beschikbaar is.

Geïnteresseerd in de diensten van Geroen? Je kan hem eenvoudig contacteren!

In dit artikel: , , , , , , café