Bier van de maand mei: Piraat Tripel Hop

Bier van de maand Piraat tripel

Een nieuwe maand staat bij de Trollekelder steeds garant voor een nieuwe bier- en smaakervaring. De traditionele Piraat is alom ingeburgerd, maar brouwerij Van Steenberge pakte onlangs uit met een nieuwe variant: de Piraat Tripel Hop. Schip ahoy! Alle hens aan dek en ten aanval!

Woeste scheepslui op woeste baren. Je kan het je zo al inbeelden. Net als zijn oudere broer is ook Piraat Tripel Hop geen bier voor softies. Met een alcoholpercentage van 10,5% is dat dan ook niet te verwonderen. Deze Piraat heeft hetzelfde rijke smakenpallet als de ‘gewone’ Piraat, maar met een extra toevoeging van de fijne hopsoorten Cascade, Aurora & Tsaaz is er een extra bittere toets aanwezig.

Prikkelend en hoppig

De fruit- en citrusachtige geur laat in eerste instantie nochtans anders vermoeden. Dit biertje heeft een fijne, romige witte schuimkraag. Het schuim is stabiel, evenredig verdeelt en blijft lang hangen en kleven aan het glas. Bij de eerste slok komt er een prikkelend, bitter en hoppig gevoel naar voren in de mond. In de nasmaak komt dan de fruitachtige geur op de spreekwoordelijke proppen.

Argh, matey!

De Tripel Hop is een verraderlijk bier, zo één dat je plots overvalt. Het blonde, zoete aroma met een prikkelende aanzet gaat ontzettend vlot binnen en de afdronk is de aanzet tot meer. Tot de drankduvel opeens opduikt, zo eentje die uit de beste dozen komt. En je beseft dat het laatste glas er één te veel was.
Argh, matey!

In dit artikel: , , , , , , café